DARKO MARTINOVIĆ

Što je muškarac bez brkova? Darko Martinović je, naravno, s brkovima. Dragovoljac Domovinskog rata, zaposlen u sustavu MORH-a, umirovljen kao pukovnik HV-a, nosilac više odličja i priznanja.

Bio je predsjednik Mjesne zajednice Donji Labin kada je izgrađena područna škola na Katurama i jedan od inicijatora te lokacije i tipa škole. U prošlom sazivu bio je i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Kature.
Međunarodni je kinološki sudac na natjecanjima po cijeloj Europi, jedan od osnivača i predsjednik Kinološke udruge Labin preko 20 godina. Jedan je od inicijatora za priznavanje autohtonosti hrvatskih pasmina pasa (istarski goniči kratkodlaki i oštrodlaki, posavski gonič te dalmatinski gonič). Duži niz godina selektor je raznih državnih selekcija pasa kako u radu tako i u eksterijeru. Odlikovan više puta od strane Kinološkog saveza za doprinos u radu.
Darko Martinović je i vlasnik uzgajivačnice pasa istarskih goniča „Labinska“, u kojoj je uzgojeno preko 200 pasa autohtonih i drugih lovnih pasmina. Aktivni je lovac sa 40-godišnjim iskustvom, nosilac brončanog i srebrnog odličja LSH.

Ovaj umirovljenik je sve samo ne umirovljenik. On nikada ne miruje. Iskusan je pčelar duži niz godina, a ljubav je naslijedio od obitelji koja ima pčele 40-tak godina. Trenutno je predsjednik Pčelarske udruge Labin. Martinović je i jedan od inicijatora pokretanja zaštite istarskog meda po svim specifičnostima i tipovima (bagrem, kadulja, medun, kesten, lipa, itd.)

Član je i dopredsjednik Hrvatskog katoličkog zbora MI, udruge laika pri Labinskom dekanatu. HKZ MI više od dva desetljeća organizira izložbe pod nazivom „Ususret Uskrsu“, na kojoj godišnje bude odabrano i prezentirano 150 do 200 dječjih radova svih osnovnih škola Labinštine, pa se slobodno može reći da se njihovim angažmanom njeguje likovna tradicija Labinštine.

Darko Martinović sin je Marka i Marije, rođen 2. rujna 1956. u Labinu. Oženjen je i otac dvoje odrasle djece.

stojimo na raspolaganju

kontaktirajte nas

2 + 3 =

Email

nezavisnizajedno@gmail.com

 

Follow Us