Naša lista Nezavisni Zajedno, broj 8, nositelja Silvana Vlačića, jedna je od tri nezavisne liste na izborima za Gradsko vijeće Labina, pored pet stranačkih lista.

Nezavisni vijećnici najbolje mogu zastupati interese običnih građana, a naročito onih koji nisu povezani s vladajućom strukturom. Zbog toga što nismo dio nikakve stranke, mi sigurno po mišljenje nećemo odlaziti ni u Pulu, ni u Zagreb, ni u Brisel. Mi ćemo slušati glas građana, a ne stranačkih šefova. Mi težimo Vijeću bez politike, Vijeću u kojem će ljudi slobodno razmišljati svojom glavom, diskutirati i donositi odluke bez straha da će ih stranka kazniti. Stoga bi bilo dobro kada bi u budućem Gradskom vijeću sjedilo što više nezavisnih vijećnika.

Iz dosadašnjeg rada i iskustva znamo da nezavisni vijećnici, čak i ako nisu u većini, a to se najbolje pokazalo u prošlom sazivu Gradskog vijeća, mogu spriječiti donošenje nekih loših odluka ili barem dati do znanja da neki prijedlog vladajućih nije dobar i da ga treba mijenjati.

Mi kao nezavisni vijećnici, bez patronata bilo koje stranke, inicirati ćemo mnoga pitanja i inicijative koje nisu u fokusu vladajuće većine ili ih vladajući jednostavno ne žele staviti na dnevni red, a bitni su za građane.     

Na pitanje zašto bi glasači trebali dati glas baš našoj listi broj 8 nositelja Silvana Vlačića, mi odgovaramo slijedeće:

“Lista Nezavisni Zajedno, pored činjenice da nismo dio nikakve stranke, i da imamo kvalitetan program, među biračima smo odavno prepoznati po svom znanju i iskustvu, koje se temelji na dugogodišnjem i bogatom radnom iskustvu, društvenom angažmanu, te na upravljanju i rukovođenju sa mnogim projektima i aktivnostima.”

Silvano Vlačić uspješni je poduzetnik već dugi niz godina, pokretač je brojnih poslovnih projekata, društveno aktivan, član Hrvatske udruge poslodavaca gotovo 30 godina, od čega posljednje 22 godine član Izvršnog odbora HUP-a za malo i srednje poduzetništvo.

Drugi na listi, Darko Martinović, umirovljeni je pukovnik HV-a, dragovoljac Domovinskog rata i ratni zapovjednik. Godinama je društveno angažiran i aktivan u svom mjesnom odboru, Kinološkom savezu i Pčelarskoj udruzi Labin. Međunarodni je kinološki sudac, predsjednik Kinološke udruge Labin, te predsjednik Pčelarske udruge Labin i inicijator projekata zaštite istarskog meda.

Pored njih na listi je još nekoliko uspješnih poduzetnika, menadžera, studenata, ali i umirovljenika, koji su tijekom radnog vijeka bili uspješni u svojim poslovima.

Prepoznati smo po tome što nismo samo kritizeri, već da uz kritiku uvijek nudimo i rješenje. Mislimo da su nas građani prepoznali kao stručne, odgovorne i konstruktivne vijećnike, sa velikim iskustvom i znanjem.

Koristimo priliku da se još jednom zahvalimo svim građanima koji su  nam sa  gotovo 1600 potpisa dali podršku za našu kandidaturu.