Danas se obilježava Dan planeta Zemlje, kojem je cilj jačanje svijesti ljudi  o prirodnom okolišu. U danima izolacije zbog pandemije mnogi su uvidjeli koliko im priroda znači, i svi je nekako vise cijenimo, ona nam pruža slobodu da budemo ono sto jesmo jer nas uvijek prihvaća i daje bezuvjetno svoje ljepote i darove.

Zato ćemo kao nezavisni vijećnici uvijek biti na njezinoj strani, upravo zato jer priroda ne pripada nama nego mi njoj. Zaštita netaknute prirode i prirodnih ljepota važna je točka našeg predizbornog programa, jer je netaknuta i očuvana priroda nužna za visoku kvalitetu življenja i zdravlje lokalnog stanovništva. Čovjek i priroda su jedno!

Nezavisni Zajedno zalagat će se za očuvanje zelenih zona i čistu prirodu, jer je to naše najveće bogatstvo. U Gradskom vijeću Grada Labina zalagati  ćemo se za održavanje čistoće našeg okruženja i prirode, zadržavanju autentičnosti Prtloga koji je rijedak biser, spoj  netaknute prirode i mora, oaza mira, kao i za zaštitu prirode Rapca, uz podizanje kvalitete turizma te hortikulturno oplemenjivanje naselja.