Većini građana, osim po svom angažmanu u Gradskom vijeću, Silvano Vlačić poznat je kao jedan od uspješnijih labinskih poduzetnika.

Ali oni koji ga malo bolje poznaju, znaju da Silvano Vlačić nije samo poslovan čovjek i ozbiljan gradski vijećnik, već da je privatno vrlo jednostavna i zabavna osoba, s kojom je lijepo i zanimljivo biti u društvu.

Silvano je veliki zaljubljenik u more pa u slobodno vrijeme tijekom ljetnih mjeseci voli ploviti jadranskom obalom, pa stoga nije čudno da je svojevremeno jako želio izgraditi marinu u Rapcu.

Sa suprugom Dorinom, s kojom je više o tri desetljeća, voli putovati, a najdraža su im ekspedicijska putovanja po divljim i nenaseljenim mjestima.

Mnogi će se začuditi, jer samo rijetki to znaju, da na svom imanju u Presici ima ovce, kokoške i kuniće, a u svom vrtu i voćnjaku za svoje potrebe ima ekološki uzgojeno voće i povrće. A ima i kućne ljubimce, dva psa i tri mačke.

Iako na sjednicama Gradskog vijeća uvijek djeluje ozbiljno, njegovi prijatelji i poznanici znaju ga i kao velikog obožavatelja Alana Forda, s čijim ih citatima nerijetko nasmije do suza.