Vjerojatno ste i vi, kao i sva labinska domaćinstva, na svoju kućnu adresu ovih dana dobili tiskanu brošuru „Proračun u malom za 2021. godinu“? Lijepo ukoričena knjižica tiskana u boji na finom papiru, kakvog se ne bi postidjeli ni skupi katalozi multinacionalnih trgovačkih marki.

U brošuri je navedeno u što se sve planira ove izborne godine trošiti gradski novac, odnosno novac svih vas (hm, sjetimo se nekih prošlih izbornih godina i proračuna od 140 milijuna). Šteta što odmah, kada je već sve tako transparentno, nije navedeno i koliko je građane Labina koštalo tiskanje i distribuiranje ove skupe brošure, kojoj je jedini smisao skupljanje skupih ( jer ova brošura, i u količini u kojoj se distribuira, košta jako puno) političkih poena dva mjeseca uoči izbora.

A možda baš zbog toga na brošuri nije navedeno koliko je koštala. Možda će trošak njezinog tiskanja nakon izbora biti prijavljen DIP-u kao trošak predizborne kampanje labinskog IDS-a, a svi građani Labina bit će navedeni kao donatori IDS-ove kampanje?!